Artikelen in de SoftwareBus over Linux

PrintvriendelijkPrintvriendelijkVerstuur per e-mailVerstuur per e-mail

Op deze pagina vindt u artikelen over Linux die in de SoftwareBus zijn verschenen. Ze zijn te downloaden in PDF formaat.

Notabene:

  • Overname van artikelen is slechts toegestaan met VOORAFGAANDE schriftelijke toestemming van de redactie van de SoftwareBus!
  • Artikelen verschijnen hier pas nadat tenminste een jaar sinds hun publicatie in de SoftwareBus is verstreken. Recentere artikelen zijn voorbehouden aan abonnees. Zie daarvoor onder De digitale SoftwareBus.

 

2017-5 Ubuntu Studio (5): De multimediaversie van Ubuntu. In het vorige nummer liet Ton Valkenburgh je zien hoe we audio en MIDI in Ubuntu Studio configureren. Deze keer gaan we aan de slag met persoonlijke instellingen en de specifieke laptopaspecten.
2017-4 Linux-puzzel opgelost: Welke Debian pakketten zijn later handmatig geïnstalleerd? Een oefening met synaptic, sed en reguliere expressies. Auteur: Johan Swenker.
2017-4 Ubuntu Studio (4): De multimediaversie van Ubuntu. In dit artikel laat Ton Valkenburgh zien hoe we audio en MIDI in Ubuntu Studio configureren.
2017-3 11_Ubuntu_Studio-lo.jpg Ubuntu Studio (3): De multimediaversie van Ubuntu. In het vorige deel van deze artikelenreeks hebben we Windows voorbereid volgens de ideeën die in het eerste artikel zijn beschreven. Nu gaan we eindelijk aan de slag om Ubuntu Studio te installeren.
2017-2 Ubuntu Studio (2): De multimediaversie van Ubuntu. In het eerste deel heeft Ton Valkenburgh de achtergronden van zijn keuze voor Ubuntu Studio verteld. In dit tweede deel komt de voorbereiding van Windows 10 aan de orde.
2017-1 Ubuntu Studio (1): Bij de overgang van Windows XP naar Windows 7 64-bits liep Ton Valkenburgh tegen zoveel problemen op met de commerciële programma’s, dat hij op zoek is gegaan naar vervangers die ook onder Linux werken. Hij kwam uit bij Ubuntu Studio en beschrijft in dit artikel zijn wederwaardigheden. En: wordt vervolgd!
2017-1 Logical Volume Manager (LVM): Tijdens de CompUfair in september 2016 gaf ik een presentatie over LVM, maar helaas ging de demonstratie een beetje de mist in. Ik was vergeten dat je met Ctrl+Shift+Plus de letters groot en leesbaar op het scherm kunt krijgen, net als bij een browser. Vandaar dit artikel, zodat je thuis zelf de demo kunt uitvoeren. Door Johan Swenker.

Categorieën: