Linux nieuws

PrintvriendelijkPrintvriendelijkVerstuur per e-mailVerstuur per e-mail

Linux Mint stopt na versie 18.3 met KDE editie

gepost 19 november 2017

De binnenkort te veschijnen versie 18.3 (Sylvia) van Linux Mint zal de laatste zijn met een KDE editie. Reden is dat de onwikkelaars zich willen concentreren op het maken van een beter Linux besturingssysteem. Ondersteuning van het afwijkende KDE ecosysteem, gebaseerd op Qt) leidt daarbij teveel af. Wel kan de KDE werkomgeving nog steeds via softwarebeheer worden geïnstalleerd. De op GTK gebaseerde Cinnamon (standaard), MATE en Xfce edities blijven. Ook LMDE (Linux Mint Debian Edition) blijft geleverd worden.

Read more.

 

LTS (Long Term Support) uitgaven van de Linux kernel voortaan 6 jaar ondersteund

gepost 19 november 2017

Te beginnen met Linux kernel 4.4, uitgegeven in 2016, zullen LTS uitgaven van de Linux kernel 6 jaar in plaats van 2 jaar worden ondersteund. De levensduur van kernel 4.4 eindigt dus in 2022. De volgend LTS uitgave is 4.14, die net is uitgekomen.

Read more.

 

Ubuntu stopt met 32-bit ondersteuning

gepost 19 november 2017

Eind september besloot Ubuntu te beginnen met versie 17.10 (Artful Aardvark) geen 32-bit ISO images meer aan te bieden. Bestaande 32-bit installaties blijven nog wel veiligheidsupdates krijgen. De varianten Lubuntu, Xubuntu en Kubuntu blijven 32-bit voorlopig nog wel ondersteunen. 

Read more.

 

Mageia 6 is verschenen

gepost 19 november 2017

Al weer een tijdje geleden, op 16 juli, verscheen versie 6 van Linux distributie Mageia, zo’n twee jaar na de komst van versie 5. Standaard komt Mageia met  de KDE Plasma 5.8.7 werkomgeving. Bovendien is Mageia nu voor het beheer van softwarepakketten over op DNF, de pakketbeheerder van Red Hat, in plaats van Mandriva’s oude pakketbeheerder urpmi. Naast KDE zijn ook de werkomgevingen GNOME, Xfce, Cinnamon, MATE en LxQt beschikbaar.

Read more.

 

Zorin OS 12.2 is verschenen

gepost 14 september 2017

Op 11 september verscheen Zorin OS 12.2, de tweede onderhoudsupdate van de Zorin OS 12 reeks. Hij is gebaseerd op Ubuntu 16.04.3 LTS met Linux kernel 4.10. Een van de beste kenmerken van Zorin is de uitstekende ondersteuning van Windows toepassingen met Wine, en deze is weer verbeterd. Zo kan nu Microsoft Office 2013 in Zorin worden gedraaid. Daarnaast zijn er allerlei andere verbeteringen en uitbreidingen.

Read more.

 

Categorieën: