HCC
De grootste HCC interessegroep
 

Binnenkort ontvangen alle abonnees van de SoftwareBus nummer drie van de jaargang 2016. Traditiegetrouw komt het blad uit voor de vakantieperiode, een periode waarin ook het bestuur van CompUsers en de redactie van de SofwareBus eventjes pas op de plaats maken. Toch betekent dit niet dat er niets gebeurt: achter de schermen wordt door onze ActiviteitenCommissie veel werk verzet om de MegaCompUfair van september voor te bereiden en er weer een geweldig evenement van te maken. In de volgende nieuwsbrief vindt u hierover meer informatie.
Wij wensen u door middel van deze nieuwsbrief een fijne vakantieperiode toe en geven bij dezen een voorproefje wat u allemaal in de SoftwareBus 2016-3 kunt aantreffen. Is uw interesse al gewekt, kijk dan uit naar het moment dat u het blad ontvangt.
Bent u nog geen abonnee, maar hebt u wel interesse in een bepaald reeds verschenen nummer, dan kunt u een los exemplaar bestellen op deze pagina van onze website of u wordt gewoon abonnee op ons blad. Kijk voor meer informatie op deze pagina.

Bij de voorplaat
Microsoft brengt binnenkort Windows 10 Redstone: een aantal grote updates die samen de Windows-platforms pc, Xbox en mobiel nog nader tot elkaar moeten brengen.

Voorwoord
Voorzitter Clemens Schellens geeft zijn visie op de toekomst van CompUsers op de korte en de wat langere termijn, vergelijkt die met de situatie van de HCC en voorziet voor CompUsers vooralsnog goede jaren, mede gelet op de huidige financiële positie.

Verslag ALV 2016Door Frans Dijkhoff. Op 16 april 2016 vond in De Bilt de Algemene Ledenvergadering. De vergadering begon om 12.30 uur en werd bezocht door ruim 40 leden. Het verslag geeft de besproken onderwerpen op grote lijnen weer, zoals de financiële situatie en de wisseling van bestuursleden.


Nieuwe penningmeester stelt zich voorCarel Richters stelt zich voor. Hij volgde Marco Steen op als penningmeester, die er na zes jaar mee stopt.

Kaderdag te Breukelen op 19 maartTineke van der Laak kwam met haar man naar de kaderdag en beschrijft hoe zij deze brainstorm-bijeenkomst heeft ervaren.

Afscheid van Bertus en MarijkeHet was behoorlijk schrikken toen we plotseling te horen kregen dat Bertus en Marijke zijn gestopt als vrijwilliger op de bijeenkomsten in De Bilt. Jarenlang waren zij vaste waarden: Marijke zes jaar en Bertus zelfs twintig! We gaan ze missen …

Windows 10 Anniversary UpdateDoor Ruud Uphoff. Het is bijna zover! Windows 10 wordt in juli vernieuwd. En als het echt om een verjaardagsfeestje gaat, zou het op de 29e moeten zijn. Sensationele wijzigingen? Dat zal iedereen anders ervaren, afhankelijk van hardware en locatie.

Alternatieven voor BackupMyPC
Nu BackupMyPC en andere Livedrive‐resellers stoppen met het goedkoop beschikbaar stellen van opslagruimte in de cloud, moeten we omzien naar andere mogelijkheden. Rein de Jong was er als de kippen bij om dit helemaal uit te zoeken en aanvaardbare alternatieven te beschrijven.

Foto’s bewerken op de smartphoneDoor Isja Nederbragt. In dit artikel gaan we foto’s bewerken op de smartphone; niet met allerlei apps die – al of niet betaald – voor de smartphone aangeschaft kunnen worden, maar met de app die standaard op de smartphone aanwezig is.

WhatsApp op de pcDoor Henk van Andel. We kennen allemaal WhatsApp, de veruit meest gebruikte app om berichten uit te wisselen. Met wereldwijd een miljard gebruikers, zo wordt geclaimd. Niet alleen voor berichten, maar ook afbeeldingen en video’s, en je kunt er zelfs elkaar mee bellen. Nu is er ook een pc-versie, dus fijn typen op je normale toetsenbord.

GigaHits 2016-3Door Henk van Andel. De Amerikaanse Windows‐expert Paul Thurrott voorspelt het einde van Windows op de desktop. Volgens hem wordt het binnenkort onder de voet gelopen door Android en iOS. Krijgt hij gelijk? Kijk eens naar het hoofdthema van deze GigaHits. We presenteren Remix 2.0 bèta. Een volledige Android gemaakt voor de desktop. Daarnaast vele andere freewareprogramma’s.

Nova Launcher, een ander uiterlijk voor Android.Door Ruud Uphoff. Android is het belangrijkste besturingssysteem aan het worden voor smartphones en tablets, en zelfs mijn smart-tv is ermee uitgerust. Het leuke van Android is dat het sterk verwant is aan Linux en dan verschijnen er dus vragen om een desktop zoals KDE of Gnome. Ja, die zijn er ook wel, maar meer gericht op Android heten het ‘launchers’en die zijn er te kust en te keur. Echter, één steekt daar wat mij betreft ver bovenuit: Nova!

Android voor de pc: Remix OSDoor Henk van Andel. Er zijn al veel pogingen gedaan om Android op een pc met Intel- (of AMD-) processor werkend te krijgen. Niet altijd was dit succesvol. Jide slaat met Remix OS 2.0 (nog in bètastadium) een nieuwe weg in: Android met de ‘goodies’ van Windows. Werkt het al allemaal feilloos?

DigiFoto en HCC Apeldoorn doen een rondje Afrika

Door Wessel Sijl. Verslag van de fotoshootdag in het Afrika Museum te Berg en Dal, met acht afdrukken in kleur. De traditionele jaarlijkse foto‐excursie van het platform DigiFoto was ditmaal een safari op het Afrikaanse continent. Met de camera en een goed humeur werden op één dag (30 april) Mali, Kameroen, Benin, Ghana en Lesotho bezocht.

De ultieme monitorkoopgidsDoor Luuk Roelofs. Dit is een gids die enerzijds bedoeld is om mensen die dachten dat ze al alles van monitoren afwisten, er nog iets meer over te vertellen,en anderzijds om mensen die geen expert zijn op dit gebied, te laten weten waar ze op moeten letten als ze een monitor gaan kopen.

U ziet het weer een heel aantal aantrekkelijke artikelen, dus natuurlijk kijkt u reikhalzend uit naar ons blad.

Hebt u echter geen abonnement, maar u wilt toch meer weten over een bepaald artikel, sluit dan via deze link een abonnement af of bestel een los nummer.

Voor adreswijzigingen, klachten en/of opmerkingen met betrekking tot de verzending, mail ons. Vermeldt wel ALTIJD even duidelijk uw HCC lidnummer, naam en volledige adres, en indien mogelijk uw abonneenummer.