HCC
De grootste HCC interessegroep
 

Binnenkort ontvangen alle abonnees van de SoftwareBus nummer vier van de jaargang 2016. Traditiegetrouw komt het blad uit voor de MegaCompUfair van september. In deze nieuwsbrief een voorproefje wat u allemaal in de SoftwareBus 2016-4 kunt aantreffen. Is uw interesse al gewekt, kijk dan uit naar het moment dat u het blad ontvangt.
Bent u nog geen abonnee, maar hebt u wel interesse in een bepaald reeds verschenen nummer, dan kunt u een los exemplaar bestellen op deze pagina van onze website of u wordt gewoon abonnee op ons blad. Kijk voor meer informatie op deze pagina.
 

Bij de voorplaat

Te zien op de MegaComp­Ufair: onder meer Drones, Virtual Reality-brillen en 360 graden-camera's.


Voorwoord
 

In de vakantieperiode vinden velen het heerlijk om eens even niet elk uur op de smartphone te kijken of er nog een appje beantwoord moet worden of om het nieuws bij te houden. Inmiddels is de vakantieperiode zo goed als voorbij en gaan we ‘terug naar normaal’. Op 24 september is er de Bijzondere algemene ledenvergadering over het agendapunt ‘Beleggen’.


Virtual Reality

Door Erhard Braas. Ondertitel: ‘De toekomst voor ogen’. Een overzicht van de huidige stand van zaken op het gebied van VR: producenten en hun maaksels, de voor- en nadelen ervan, prijzen, e.d.


De NIK-collection

Door Wessel Sijl. Fotobewerking van hoog niveau met een fantastische serie plug-ins voor adembenemende foto-effecten. De serie was ooit nogal prijzig, maar is door Google inmiddels vrijgegeven en gratis beschikbaar voor pc en Mac.


Taakbeheer gebruiken

Het nieuweTaakbeheer van Windows 8 enW indows 10, door Rein de Jong. Taakbeheer heeft onder Windows 8 en 10 een nieuw uiterlijk gekregen.Het ziet er mooier uit,maar,wat belangrijker is,het is makkelijker in het gebruik ondanks het feit dat er meer functies aan zijn toegevoegd.


Ruis

Een kwaal van de digitale fotografie. Door Isja Nederbragt. Ruis is met de huidige cameratechniek steeds minder een probleem. Voor de compactcamera en vooral voor de smart­phone gaat dit minder op. Ruis is niet altijd te voorkomen, maar wel te minimaliseren tijdens het fotograferen. Ruis kan later ook worden weggewerkt. Dit artikel beschrijft hoe je dat doet.


GigaHits 2016-4

Door Henk van Andel. Op deze disc staan zo’n vijftig apps, toepassingen dus, waarvan dertig voor Android.Ook zijn er apps voor op de pc. Daarnaast vele andere freewareprogramma’s, zoals voor digitale fotografie, bestandsbeheer, beveiliging en internet. Opnieuw een oproep om het team Previewers te komen versterken.


De baas over Secure Boot (1)Door Hans Lunsing. Secure Boot heeft ten doel bescherming te bieden tegen malware die zich in het bootproces heeft genesteld voordat het besturingssysteem wordt geladen,in het bijzonder rootkits en bootkits.Het doet dit door cryptografische verificatie van laders van besturingssystemen,drivers en andere software die vanuit de firmware, waarvan UEFI de interface vormt,wordt gestart.
 

Back-up naar Stack

Met Duplicati je bestanden veiligstellen, door Rein de Jong. Het is inmiddels mogelijk een tegen ransomware beveiligde timeline-back-up bij Stack op te slaan door middel van het programma Duplicati. Rein beschrijft exact welke stappen je hiervoor moet zetten als je de WebDAV-methode toepast. Dit artikel is een aanvulling op BackUpMyPC uit SoftwareBus 2016-3.


Eerlijk zullen we alles delen

Bestanden delen zonder mailen, door André Reinink. Een beschrijving van het delen van bestanden met behulp van het BitTorrent-protocol met Btsync van Resilio Inc. De software is er voor Windows, Android, FreeBSD, OSX, Linux, Amazon Kindle, iOS en iPhone. De auteur beschrijft diverse installatieprocedures en het in gebruik nemen van de app. Als alternatief is er Syncthing, een open source-app met zo goed als dezelfde mogelijkheden.


U ziet het weer een heel aantal aantrekkelijke artikelen, dus natuurlijk kijkt u reikhalzend uit naar ons blad.

Hebt u echter geen abonnement, maar u wilt toch meer weten over een bepaald artikel, sluit dan via deze link een abonnement af of bestel een los nummer.

Voor adreswijzigingen, klachten en/of opmerkingen met betrekking tot de verzending, mail ons. Vermeldt wel ALTIJD even duidelijk uw HCC lidnummer, naam en volledige adres, en indien mogelijk uw abonneenummer.

En natuurlijk bezoekt u ook onze

op zaterdag 24 september a.s. van 10 tot 16 uur
in het
Cultureel & Vergader Centrum H.F. Witte
Henri Dunantplein 4
3731CL  De Bilt.
Gratis toegang voor CompUser- en HCC-leden en hun introducëes.