HCC
De grootste HCC interessegroep
 

Wij zijn dringend op zoek naar

vrijwilligers die ons willen helpen met

de volgende werkzaamheden:


Tweede systeembeheerderCompUsers heeft drie dedicated servers, een voor de website, een voor e-mail en ftp en een voor video. Alle drie worden ze gehost bij het Duitse bedrijf Server4you. Ze worden nu door maar één persoon (Hans Lunsing) beheerd. Dat is niet goed voor de bedrijfszekerheid en continuïteit. Daarom zoeken wij een tweede systeembeheerder. Deze kan een deel van het beheer voor zijn rekening nemen, en beide beheerders kunnen zonodig voor elkaar invallen.

Hij/zij moet voldoen aan de volgende voorwaarden:

  • Gedegen kennis van Linux (Ubuntu en CentOS) en gebruik van de Bash shell.
  • Programmeerervaring is zeer gewenst.
  • Redelijke kennis van de Engelse taal, toegespitst op ICT.
We maken gebruik van het Drupal CMS (versie 7) voor de website, de Apache webserver software, MySQL databases met phpMyAdmin voor het beheer ervan, de Qmail SMTP server en de Courier POP3/IMAP server, de ProFTPD ftp server en de Opencast videoserver software. Het beheer van de servers wordt uitgevoerd met het Plesk Onyx beheersysteem, aangevuld met beheer via SSH. Continu wordt veel aandacht gegeven aan de beveiliging van de systemen. Kennis van al deze software en van beveiligingsmethoden is mooi meegenomen, maar kan ook al doende worden verkregen.

Hebt u belangstelling, dan kunt u dat kenbaar maken aan Hans Lunsing.Voor de SeniorenExpo 2017 in Veldhoven (zie voor meer informatie het artikel in SoftwareBus 2016-6 of op onze website) zijn wij op zoek naar enkele vrijwilligers (m/v), die het leuk vinden om samen met andere vrijwilligers samen onze stand te bemannen op deze beurs. We zoeken met name nog mensen voor de dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag. Wij verzorgen tijdens deze dagen natuurlijk uw natje en droogje en u kunt uw reiskosten bij ons declareren. Als extra beloning ontvangt u een gratis jaarabonnement (2017) op ons blad SoftwareBus. Mocht u op meerdere dagen willen en kunnen komen, dan is een eventuele overnachting ook bespreekbaar, e.e.a. afhankelijk van reisafstand.

Lijkt het u leuk andere senioren te ontmoeten, gezellig te babbelen over uw computerhobby, het lidmaatschap van CompUsers of over ons blad SoftwareBus dan bent u voor ons een perfecte kandidaat. Natuurlijk staan wij u bij met allerlei adviezen. U hoeft om mee te doen geen kaderlid te zijn, ook gewone leden die het leuk vinden om eens als standbemanning mee te draaien, zijn van harte welkom.

 
Belangstelling?
Meld u aan bij:
Graag voor 15 december a.s.