HCC
HCC!CompUsers
 

• Nieuwsbrief 2016-9 •

Op zaterdag 16 april a.s. vindt onze CompUfair weer plaats, van 10 tot 16 uur in het H.F. Witte Centrum in De Bilt, Henri Dunantplein 4 . Een routebeschrijving vindt u hier.  Het belooft weer een geweldige dag te worden, kom dus vooral in groten getale!<--break->

Het programma is gereed. (wijzigingen voorbehouden)
Het is weer gelukt om een aantrekkelijk programma voor u samen te stellen.
Voor zowel de lezingen als workshops hoeft u niet te reserveren.
Houd er wel rekening mee dat sommige workshops druk zullen worden bezocht; er zijn voor iedere workshop maximaal 24 plaatsen beschikbaar, dus wie het eerst komt ...
De CompUfair is gratis toegankelijk voor alle CompUsers- en HCC-leden
en introducés.

Op deze dag houden we ook de Algemene Ledenvergadering van onze interessegroep en wel van 12.30 tot 13.30 uur. Meer informatie hierover vindt u in ons ledenkatern.Het programma,

(wijzigingen voorbehouden, raadpleeg voor de actuele versie onze website)


Over de Veghtzaal (Lezingen)

Tijd Platform Spreker Onderwerp
10:15 – 11:15 Linux Hans Lunsing Overstappen van Windows naar Linux.
11:30 – 12:30 DigiVideo Roel Schuil  Starten met Lightworks .
Wat moet je allemaal instellen voordat je aan de gang kunt.
13:45 – 14:45 Muziek   Leon Braam Beats maken.
Leon laat zien hoe je op eenvoudige manier met behulp van de Muziek Creator van Cakewalk beatz maakt! Een goede commerciële productie van beats hoeft niet moeilijk of duur te zijn. In zijn presentatie maakt Leon o.a. gebruik van gratis op het web te verkrijgen materiaal en demonstreert hij het maken van samples. Verder gaat hij in op het gebruik van een pad-controller om de creativiteit te versterken en de productie te vereenvoudigen.  Als laatste wordt het presenteren van de hit, mixing en mastering, uitgelegd.
15:00 – 16:00 Muziek  Frans Bergen Van LP naar CD.
Frans zal een lezing geven over het digitaliseren van cassettebandjes en LP’s en deze overzetten op een CD zodat u er nog beter van kunt genieten. Hij gaat in op de benodigde hardware en software. Dit om de omzetting zo goed mogelijk te laten verlopen. Met het programma CoolEdit of Audacity kun je bijvoorbeeld een opname handig verdelen in aparte muziekstukken en je kunt er de ruis en tikken, die vaak bij oudere opnamen de kop opsteken, mee weghalen. Tijdens de lezing kunnen er vragen worden gesteld.

Volg de lezingen op Youtube

Kun je zaterdag niet naar De Bilt komen? Jammer. Maar je kunt thuis wel de lezingen via YouTube live volgen. Vragen stellen kan niet, dat kan alleen in de zaal.

Klik hieronder op de titel van een lezing om deze live te volgen; doe dat 5 à 10 minuten vóór de begintijd om alles tijdig in gereedheid te brengen:
10:15 Overstappen van Windows naar Linux
11:30 Starten met Lightworks
13.45 Beats maken
15:00 Van LP naar CD
Misschien kun je zaterdag helemaal niet? Of misschien was je erbij, maar wil je een lezing nog eens op je gemak volgen? Ook dat kan, alle lezingen komen na montage (na ca. een week) op de website van CompUsers onder Video Presentaties. Daar vind je ook de lezingen van voorgaande CompUfairs.

Jagtkamer (Workshops)

Tijd Platform Spreker Onderwerp
10:15 – 11:15 DigiFoto Isja Nederbragt Fotobewerken op de smartphone (of tablet).
Breng uw eigen smartphone of tablet mee om deze workshop te volgen! Ook is het aan te raden vooraf thuis de app Snapseed  op uw smartphone of tablet te downloaden. Deze app is beschikbaar voor zowel het Apple, Android als het Windows  besturingssysteem.
11:30 - 12:30 DigiFoto Isja Nederbragt Fotobewerken op de smartphone (of tablet).
Zie vorige lezing.
14.30 tot 15.30 Algemeen Frans Dijkhoff Werken met mijnHCC.
Hoe maak ik een account aan in mijnHCC, wat kan ik op dat account allemaal regelen en nog meer handigheidjes. Als u uw HCC-lidnummer en de HCC-code uit de brief van 2015 meebrengt kunt u tijdens deze workshop, indien u dit nog niet had gedaan, uw account aanmaken.
         
 

Colenberghzaal I (Grote zaal)

In deze zaal vindt u de platforms Windows, Linux, DigiFoto, DigiVideo, Domotica, Communicatie en Webontwerp. Ook de redactie van de SoftwareBus is aanwezig. Verder vindt u er onze Infobalie, de HCC!Testbank en enkele HCC!interessgroepen,
Zij staan gereed om u te voorzien van goede adviezen.

Platform Linux

Zij demonstreren verschillende Linux-distributies en beantwoorden vragen over Linux. Daarnaast demonstreert Johan de Raspberry Pi.

Platform Domotica

Gaat zich bezighouden met dat home-systeem, dat ze nu gekregen hebben en met Domoticz. Ze gaan een dominica-systeem laten zien vanuit een beginners blik. Verder diverse demonstraties met domotica hardware. Dit keer speciaal HOMEY en Philips HUE.

Platform DigiFoto

In de zaal gaan ze weer fotograferen met smartphone of fototoestel (macro?) met de mini-studio.

Platform DigiVideo

In de zaal is een model van een 3D Virtual Reality Viewer voor de smartphone aanwezig. De bezoekers kunnen zelf ervaren wat er op dit gebied te beleven is met filmpjes op internet.

Platform Communicatie

Heeft als centraal thema beeldtelefonie.

Platform Windows

Staat zoals altijd weer klaar om u te informeren over alle Windows besturingssytemen en  Microsoft Office producten.

Platform Muziek

Demonstreert in de zaal de freeware programma's Audacity en MuseScore. Audacity is een veelzijdig programma dat gebruikt wordt om muziek van grammofoonplaten en cassettes te digitaliseren en op te slaan, maar ook om koorrepetities op te nemen met een laptop. Met MuseScore kun je partituren maken. Maar je kunt ook aan deze tafel terecht voor een demonstratie van FlightsSimulator.

De nieuwe interessegroep HCC!Drones

Zij laten u een paar drones zien en geven voorlichting hierover.
Doel is de interessegroep Drones op de kaart te zetten.
Bij mooi weer is het mogelijk om een kleine demonstratie te geven van het
vliegen met een drone boven het veld buiten.

Interessegroep HCC!Basic

Zoals bekend is de HCC!Basic IG samengegaan (fusie) met de nieuwe HCC!Programmeren IG. Zij zullen zich op deze CompUfair presenteren

HCC!Testbank

En ook deze is weer van de partij, ca. 4 man sterk, om uw hardware problemen te onderzoeken en zo mogelijk te verhelpen. 

Informatiebalie.

Bij de informatiebalie wordt u natuurlijk de weg gewezen naar de diverse zalen, onze platforms of de overige interessegroepen, maar u kunt er ook terecht voor de aankoop van de gloednieuwe DigiFotoDisc, voor leden maar € 4,00 en voor de primeur van de USBstick van de Dag. deze laatste is ook niet meer gratis, maar u krijgt er wel een herbruikbare USBstick van 8 Gb bij, voorzien van een normale USB2 aansluiting en een USb microaansluiting voor tablet en/of smartphone.

Colenberghzaal II (Vergaderzaal)

Tijd Interessegroep
10:30 – 11:30 HCC!Postzegel Algemene  Ledenvergadering
12:30 – 13:30   HCC!CompUsers Algemene Ledenvergadering. De agenda vindt u op onze website. Voor de benodigde vergaderstukken zie het ledenkatern op onze website. Ter vergadering  is een boekje met alle vergaderstukken aanwezig.

Oostbroekzaal (Muziekzaal)

Van 10.00 tot 16.00 uur  kunt u hier terecht voor allerlei adviezen omtrent muziek en pc. Een echt uitgebreid overzicht van het programma vindt u op onze de website van het platform Muziek.