Veel plezier met deze uitgave van GigaHits

Als deze GigaHits u bereikt, is het nieuwe jaar alweer enkele weken oud. Wij hopen dat u de jaarwisseling behouden bent doorgekomen, en wensen u het allerbeste voor 2006.

In deze aflevering brengen we het tweede deel van de volledige Linux-distributie SUSE 10, volgens onze kenners een absolute aanrader voor beginnende zowel als gevorderde gebruikers. Inmiddels beslaat deze distributie 5 CD's; op GigaHits 2005-6 vindt u de iso-images van CD's 1 en 2, op deze aflevering staan CD's 3, 4 en 5.

De redactie vond een aantal vervangers voor Microsofts Media Center voor u; ze werken allemaal onder Windows XP. Mozilla bracht de webbrowser Firefox 1.5 uit, van Opera verscheen versie 8.5; u vindt ze op dit plaatje, zowel in de Nederlandse als Engelse uitvoering. OpenOffice lanceerde versie 2.0, voorlopig alleen in het Engels; wij vonden zowel de Windows- als de Linux-uitvoering. We hebben ook weer een mooie verzameling multimedia-tools voor u, zowel van bekende trouwe medewerkers als van nieuwe previewer Leen van Goeverden, die zijn opwachting maakt namens het DigiVideo-platform.

In de Dagelijkse Toolkit vindt u onze inmiddels bekende verzameling Veiligheid en Systeemherstel. Verder hebben we belangwekkende programma's voor u aangetroffen op het gebied van onder andere communicatie en internet, voeding, software-ontwikkeling en recreatie, (systeem-)tools, wetenschap en kantoorpakketten. De redactie wens u weer veel genoegen met dit schijfje!

In de root van deze schijf treft u een bestand aan met de naam 'inhoud.txt'; de inhoudsopgave van dit schijfje. Die is, gerubriceerd per besturingssysteem, voorzien van naam van het item, de plaats op het schijfje waar het te vinden is en een korte beschrijving.

De programmatuur op deze schijf is bestemd voor gebruik in de privé-sfeer. De inhoud is zorgvuldig voor u geselecteerd en bestaat vooral uit up-to-date programmatuur die u gratis mag gebruiken (freeware, demo's en dergelijke) of waar u na enige tijd een relatief gering bedrag voor moet betalen (shareware). Bovendien is de inhoud getest op virussen, wormen en dergelijke die de werking van uw systeem of de veiligheid van uw gegevens nadelig zouden kunnen beïnvloeden. Desondanks valt een "besmetting" nooit voor 100% uit te sluiten.

De DVD is voorzien van een handige op HTML en Javascript gebaseerde gebruikersinterface, welke is ontworpen en getest voor de meest gebruikte browsers voor Windows, Linux en andere besturingssystemen.

Deze DVD-ROM wordt uitgegeven door de DOSgg ProgrammaTheek BV. Elke aansprakelijkheid voor het gebruik van deze DVD-ROM en de daarop aanwezige programma's, informatie etc wordt uitgesloten.

Naar HCC